Nove šanse za naše startap kompanije

26. April 2022.

START Samit je vodeći evropski događaj koji organizuju studenti, a posvećen je temama  preduzetništva i tehnologije. Događaj okuplja preko 3500 startapova, investitora, kompanija i mladih talenata, a ove godine je održan u Sent Galenu, Švajcarska, 23-24. marta 2022. Ovaj događaj nudi priliku učesnicima da učestvuju na važnoj preduzetničkoj sceni i uspostave kontakte sa velikim brojem kompanija.

EU podrška Naučno-tehnološkom parku Beograd u pružanju usluga inovativnim kompanijamakoji finansira Evropska unija, šest predstavnika iz Srbije iz tri kompanije (Phobos, ZenHire i Inclusio) imalo je priliku da prisustvuju događaju, steknu nova znanja i iskustva i predstave se potencijalnim investitorima.

Phobos je kompanija za razvoj video igara. Prisustvovanje Start samitu 2022 za ovu kompaniju došlo je u ključnom trenutku, budući da Phobos traži dalje investicije kako bi priširili tim i angažovali stručnjake u cilju pripreme inovativnih rešenja za video igre.

ZenHire je startap koji razvija veštačku inteligenciju (AI) koja omogućava lakši proces zapošljavanja. ZenHire trenutno želi da poveća svoju prvu rundu ulaganja, jer njihova skalabilna verzija aplikacije i AI MVP (Minimum Viable Product) poprimaju vrlo jasne obrise i funkcije krajnjeg proizvoda. Prva verzija njihovog -a predstavljena je investitorima na samitu.

Inclusio je startap, koji razvija IoT (internet inteligentnih uređaja) rešenje koje pomaže osobama sa invaliditetom da obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti. Učešćem na Samitu, Inclusio je imao priliku da stekne nove ideje u cilju unapređenja svog proizvoda, prilagođavanja stranim tržištima i na taj način postanu spremniji za ulaganja. Pored toga, za ovu kompaniju, Samit je predstavljao odličnu priliku u pravljenju prvih koraka ka pronalaženju potencijalnih investitora.